Senzacija
1

Tahirovićeva divna asistencija nije spasila Ajax, obrukali su se protiv četvrtoligaša

N. M.
Benjamin Tahirović (Foto: Ajax)
Benjamin Tahirović (Foto: Ajax)
Nizozemski i evropski nogometni gigant Ajax igra jednu od lošijih sezona u svojoj historiji, a novi nevjerovatan neuspjeh Kopljanika zabilježen je večeras.

Igrao je klub iz Amsterdama gostujući meč protiv USV Herculesa u Kupu Nizozemske, a ovaj četvrtoligaš ga je savladao s 3:2 i eliminisao iz takmičenja!

Vodio je domaći Hercules s 2:0 golovima Tima Pietersa u 16. i 66. minuti meča, a drama je uslijedila u finišu.

Benjaminu Tahiroviću je trener John van 't Schip priliku za igru dao od starta drugog poluvremena, a u 82. minuti reprezentativac Bosne i Hercegovine divnim pasom asistira za gol Briana Brobbeya, koji je smanjio na 2:1.

[TWITTER]1737917922218004627[/TWITTER]

Potom je Ajax poravnao na 2:2 preko Chube Akpoma u 89. minuti i činilo se da Kopljanici mogu do preokreta, ali u sudijskoj nadoknadi je uslijedio novi hladan tuš.

Mats Grotenbreg je u 93. minuti postigao gol za pobjedu Herculesa od 3:2 i eliminaciju favorizovanog Ajaxa, koji se opet obrukao.

Podsjećamo, Ajax je imao katastrofalan početak sezone i u Erediviziji, šampionatu Nizozemske, gdje je dugo bio na dnu tabele, ali u posljednje vrijeme je podigao formu i skočio na petu poziciju.

Dvadesetogodišnji Tahirović ove sezone ima ukupno 18 nastupa za Ajax, postigao je gol i upisao dvije asistencije.