Veznjak Zmajeva
139

Tahirović pred duel baraža s Ukrajinom: Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri

E. B.
Benjamin Tahirović (Foto: I. L./Klix.ba)
Benjamin Tahirović (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaš Ajaxa Benjamin Tahirović je veoma uzbuđen i jedva čeka početak duela polufinala baraža za Euro protiv Ukrajine.

Tahirović, koji je prije tri sedmice proslavio 21. rođendan, je istakao kako su svi igrači motivisani za duel s Ukrajincima, a on posebno.

Benjamin poručuje kako će sedmi nastup u dresu Zmajeva za njega biti veoma poseban.

"Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri, a nadam se da će poslije nje biti i druga najvažnija. Svi jedva čekamo početak utakmice i u nju ulazimo s mentalitetom da možemo pobijediti", rekao je Tahirović i dodao:

"Ukrajinci imaju dobre igrače, ali i mi imamo kvalitet, imamo dobar balans iskustva i mladosti. Nikog se ne bojimo, respektujemo Ukrajince, ali vjerujem da možemo pobijediti. Navijači su naš 12. igrač, oni će nam dati energiju u teškim trenucima. Presretni smo što ćemo igrati pred punim stadionom i zbog navijača ćemo dati sve od sebe. Svi mi mladi igrači znamo koliko će nam značiti plasman na Euro, kako državi, tako i nama", poručio je Tahirović.

Podsjetimo, Zmajevi će 21. marta u Zenici u polufinalu baraža za Euro dočekati selekciju Ukrajine, a nakon toga će 26. marta u Sarajevu dočekati Island ili Izrael.

Ukoliko izabranici Save Miloševića pobijede Ukrajinu, radit će se o finalu baraža, a ukoliko izgube, bit će riječ o prijateljskoj utakmici.