Sezona iz snova
23

Tadić: Kad smo izgubili od Tottenhama, puštao sam tužne pjesme i plakao sat vremena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski nogometaš koji nastupa za Ajax, Dušan Tadić, odigrao je jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri, a on je otkrio da se poslije poraza od Tottenhama opustio uz srceparajuće srbijanske pjesme koje ga nakon svega nisu ostavile ravnodušnim.

Ajax je u osvojio duplu krunu u Holandiji i igrali su možda i najljepši nogomet u Evropi, zahvaljujući kojem su stigli do polufinala Lige prvaka gdje su nakon šokantnog preokreta ispali od Tottenhama, iako su 45 minuta prije kraja imali vodstvo od 2:0 i pobjedu od 1:0 iz prvog meča.

Na putu do polufinala Ajax je izbacio prvo aktuelnog prvaka Evrope - Real Madrid, nakon kojeg je na red došao Juventus kojeg su pobjedom u Torinu eliminisali iz ovog takmičenja.

Kada se vratio kući, Tadić je sve emocije izbacio uz tužne srbijanske pjesme koje ga nisu ostavile ravnodušnim.

"Kada sam došao kući, pustio sam neku tužnu srbijansku muziku i sjeo na kauč. Onda sam otišao u krevet i mislim da sam sat vremena ozbiljno polakao. Pomoglo mi je kada sam idućeg jutra vidio svoju djecu. Što se tiče prošle sezone, prošlo je dosta vremena otkako je Ajax osvojio duplu krunu. Bila je ovo fantastična sezona. Ajax je izazvao Ligu prvaka i zaslužili smo to finale", kazao je Tadić medijima u Holandiji.

U ovoj sezoni Tadić je odigrao 56 službenih utakmica, a postigao je čak 38 pogodaka uz 24 asistencije.