Nogomet
11

Tachtisidis otpao za meč protiv BiH, Skibbe pozvao dvojicu igrača koji čekaju debi

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor reprezentacije Grčke Michael Skibbe nakon povrede veznjaka Cagliarija Panagiotisa Tachtisidisa pozvao je dva igrača koja su prvi put u karijeri dobili pozive za seniorski tim svoje zemlje.

Skibbe definitivno neće moći računati na Tachtisidisa u meču protiv BiH u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a veznjak Cagliarija povrijedio se u sinoćnjem porazu od Bjelorusije (1:0) na domaćem terenu.

Tachtisidis je do sada skupio 19 nastupa za Grčku, a u ovim kvalifikacijama počeo je samo meč protiv Estone u 3. kolu kada je Grčka slavila sa 2:0 u gostima. On je igrao do 83. minute.

To je otvorilo mjesto za veznjaka Emmauoila Siopisa (22) iz Panioniosa koji je prvi put u karijeri dobio poziv u reprezentaciju.

"Životni sam je ispujnen. Vrlo sam sretan, čast je nositi dres rerpezentacije. Želim se zahvaliti selektoru Skibbeu i mom klubu Panionisu", kazao je zadnji vezni Panionisa.

Osim Siopisa, poziv je dobio i Giorgos Koutroubis (25), štoper Panathinaikosa. Skibbe se, prema pisanju grčkih medija, na njega odlučio kako bi pojačao konkurenciju u odbrani, jer BiH ima nekoliko visokih igrača.

Poput Siopisa, Koutroubis je također prvi put u karijeri dobio poziv za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje. Obojica su nastupala za omladinske selekcije Grčke.

Grčka nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova koje je skupila savladavši Gibraltar, Estoniju i Kipar, dok je naš tim osvojio šest bodova tako što je savladao Kipar i Estoniju te izgubio od Belgije u gostima. Meč BiH protiv Grčke na rasporedu je u nedjelju od 20:45 sati na stadionu Karaiskaki u Pireju.