2. Bundesliga
60

Tabaković postigao nova dva gola u pobjedi Herthe, drugi je zaista spektakularan

E. K.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Potencijalni bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Haris Tabaković postigao je dva pogotka u pobjedi Herthe protiv Paderborna rezultatom 3:1.

Tabaković je tako stigao do desetog gola u 11 odigranih utakmica u dresu novog kluba u kojeg je stigao u augustu iz bečke Austrije.

Golgeterskom učinku je dodao i tri asistencije te je tako opravdao epitet velikog pojačanja za berlinsku Staru damu.

Iskusni golgeter je načeo protivnika već u 11. minuti susreta kada je doveo Herthu u vodstvo nakon asistencije Fabiana Reesea.

Hertha je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku pa je u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela postigla i drugi gol preko Jonjoea Kennyja.

Paderborn je u nastavku krenuo ofanzivnije i to im se isplatilo u 47. minuti susreta kada je Florent Muslija smanjio prednost Herthe, a konačan rezultat susreta je postavio ponovo Tabaković u 55. minuti susreta.

Reese je ponovo asistirao, a Tabaković je postigao spektakularan pogodak petom za veliku radost navijača na Olimpijskom stadionu.

Drugi bh. napadač Smail Prevljak se nije upisao u strijelce, a igru je napustio u 54. minuti susreta kada je umjesto njega ušao Bence Dardai.

Dodajmo da je Tabaković igru napustio u 83. minuti susreta kada ga je zamijenio Florian Niederlechner.

Inače, Berlinci su utakmicu okončali sa igračem manje budući da je u finišu susreta isključeni Toni Leistner.

Rezultat i strijelci:

Hertha - Paderborn 3:1 (Tabaković 11', 55', Kenny 45+3' / Muslija 47')

Tabela: