Junior ekipe s Otoke
0

Tabaković na pripremama s prvim timom Olimpika: Čast mi je da treniram sa Zebom

F. Z.
Foto: Facebook/FK Olimpik (Aid Tabaković)
Foto: Facebook/FK Olimpik (Aid Tabaković)
Aid Tabaković, junior FK Olimpik, nalazi se na pripremama sa seniorskim timom ekipe s Otoke.

Svojim nastupima za omladinski tim u Premijer ligi BiH stekao je povjerenje stručnog štaba na čelu sa Darkom Vojvodićem i nalazi se na pripremama u Međugorju.

"Za mene je prije svega velika čast i obaveza što sam dobio priliku da treniram sa igračima poput Zebe, Osmanovića, Stojanovića, Handžića i ostalih igrača, koji su velika imena bh. nogometa. Jesenas sam im dohvatao lopte, a sada imam priliku trenirati sa njima i učiti od njih. Moram se zahvaliti svima u klubu, trenerima i saigračima na tretmanu koji imam", rekao je Tabaković.

Kako sam kaže pripreme podnosi odlično.

"Sve je u najboljem redu. Čini mi se da svaki trening naučim nešto novo i ovo je ogromno iskustvo za mene. Dobio sam priliku da igram u duelu sa Leotarom i to je svakako velika stvar za mene. Na meni je sada da opravdam njihovo povjerenje u narednom periodu", istaknuo je Tabaković.

Tabaković će se sutra pridružiti juniorskoj reprezentaciji kojoj slijede pripreme i dva duela protiv Sjeverne Makedonije.

"Svakome je čast kada te pozovu u državni tim, pa tako i meni. Gostujemo u Skoplju selekciji Sjeverne Makedonije, odigrat ćemo dva duela i nadam se da ću iskoristiti priliku kada je dobijem. Na meni je da radim i da se izborim za priliku za nastup u državnom timu. Svakako da je sve što mi se dešavalo u prethodnom periodu samo podstrek za mene da radim još više u narednom periodu", rekao je Tabaković.