Interni dogovor
9

Szczesny otkrio anegdotu o Ronaldu: Nakon dva mjeseca svađe kupio je poklone

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Juventusov golman Wojciech Szczesny nakon godinu i po otkrio je anegdotu iz svlačionice Stare dame nakon što je njegov saigrač Cristiano Ronaldo dobio crveni karton već u prvih pola sata meča s Valencijom.

Ronaldo je tada debitovao u Ligi prvaka za Juventus, a susret odigran u septembru 2018. godine okončao je u suzama zbog isključenja, što je poslije prešlo u ljutnju.

Naime, tadašnji Juventusov trener Massimiliano Allegri je insistirao da Ronaldo saigračima mora kupiti iMac kompjutere kao kaznu za crveni karton, što je bio interni dogovor iz svlačionice koji je sada otkrio Szczesny.

"Sada svi imamo taj računar. Trebalo mu je mnogo vremena jer nije mogao svariti taj crveni karton i pričao je kako ništa nije uradio pogrešno. Trebalo mu je dosta vremena da prihvati kaznu, oko dva mjeseca raspravljanja, ali smo na kraju dobili kompjutere", ispričao je Szczesny za svoj podkast "Prosto w Szczene".

Inače, Juventusovi igrači su tada morali kupiti nešto svim saigračima i ukoliko bi neko zakaznio na trening, što je jednom "zakačilo" i Wojciecha.

"Mislio sam da je utorak, ali je bila srijeda tog dana. Allegri me je zvao i rekao da su svi već tu. Kada sam stigao pola sata kasnije na trening svi su rekli: 'Oooo, dobijamo poklone.' Na kraju sam im kupio svima slušalice", rekao je Poljak.