Premiership
0

Swansea i Middlesbrough podijelili bodove u derbiju začelja

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 30. kolu engleskog Premiershipa Swansea je u derbiju začelja dočekao Middlesbrough, a susret je završen bez pobjednika i pogodaka.

Labudovi su dominirali tokom čitavog susreta, ali je odbrana Middlesbrougha uspješno odolijevala svim napadima, a posebno raspoložen bio je Victor Valdes.

Prvu veliku priliku domaća ekipa je imala u 8. minuti kada je Martin Olsson nakonsjajnog solo prodora šutirao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Potom je u 35. minuti pokušao Thomas Carroll, ali je bio neprecizan.

Gosti su zaprijetili prvi put tek na početku drugog poluvremena. Adama Traore je sve sam uradio, ali je izostala završnica. Četiri minute kasnije Traore je prošao po desnoj strani i ubacio, lopta je došla do Negreda koji je iz teške pozicije pokušao šutirati, ali je Lukasz Fabianski bio siguran.

U 64. minuti najveća zvijezda Swanseaja Gylfi Sigurdsson je šutirao sa dvadesetak metara, ali je Valdes sjajno intervenisao.

Sigurdsson je u 86. minuti dobio veliku priliku za pogodak. Arbitar Madley je dosudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, Islanđanin je šutirao, ali je lopta pogodila jednog igrača u živom zidu i otišla u korner.

Posljednju priliku Swansea je propustio u 89. minuti kada se lopta nkon velike gužve u petercu odbila do Leroya Fera, a on je šalje visoko preko gola.

Middlesbrough je mogao kazniti promašaje Labudova u 90+3. minuti, no Rudy Gestede je nakon ubačaja Alvara Negreda glavom sa samo tri metra promašio gol.