FK Sarajevo
3

Švrakić: Naš cilj u Kupu je otići do kraja; Kovačević: Mladost se neće braniti na Koševu

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo sutra od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igra prvi polufinalni susret Kupa Bosne i Hercegovine protiv Mladosti.

O sutrašnjem duelu na konferenciji za medije govorili su pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić i defanzivac Adnan Kovačević.

"Utakmica je za nas izuzetno važna jer je naš cilj u Kupu otići do kraja. Favorita u Kupu nema, mi smo maksimalno ozbiljni i motivisani i nadam se da ćemo sutra ostvariti rezultat uz koji ćemo malo mirniji ići na revanš", kaže Švrakić.

Što se tiče igračkog kadra, Švrakić je naglasio da će biti promjena.

"Imamo nekoliko igrača koji su roviti, a i neke koje moramo odmoriti. Prvih 11 će činiti najbolji igrači kojim budemo raspolagali. Mladost je opasna i ne očekujemo lagan posao", rekao je Švrakić.

Kovačević dodaje kako očekuje tešku utakmicu.

"Očekujem tešku utakmicu. Mladost neće doći na Koševo da se brani. Pobjeda bez primljenog gola bi bila najbolja i potrudit ćemo se da dođemo do nje", rekao je Kovačević.

Ulaznice će biti puštene u prodaju u srijedu, a od jutarnjih sati svi navijači i simpatizeri Bordo kluba iste moći će kupiti u oba Bordo Fan Shop-a, ul. Maršala Tita 38/b i Bezistan, a nekoliko sati uoči početka utakmice i na prodajnim mjestima na stadionu Koševo po sljedećim cijenama: tribina Sjever "Vedran Puljić" 5 KM, tribina Istok 8 KM i tribina Zapad 10 KM.