Nogomet
10

Švrakić: Dobro nam je došla pauza; Sarić: Uz želju i zalaganje do pobjede nad Radnikom

Piše: D. B.
FK Sarajevo u nedjelju u 1. kolu Lige za opstanak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 19:45 sati igra protiv Radnika iz Bijeljine. O ovom susretu su govorili pomoćni trener Bordo ekipe Zijad Švrakić i prvotimac Elvis Sarić.

"Nakon neugodnog poraza u Tuzli, dobro nam je došla ova pauza da se vratimo na pravi put, mada smo imali pet reprezentativaca koji su bili odsutni, alis ve u svemu, sve ide svojim tokom. Od ovog momenta kreće liga, sad kreće borba za Evropu, prvo mjesto, završnica je Kupa BiH. Utakmica će biti izuzetno zahtjevna, Radnik igra dobro na gostujućem terenu, međutim, mi imamo izuzetno povoljan skor na domaćim utakmicama. Nadam se pobjedi, dobroj igri, kako bismo započeli playoff s nova tri boda, koja će nam dati prave smjernice za nastavak prvenstva", izjavio je Švrakić.

Sarić također očekuje pobjedu.

"U playoffu je svaka utakmica derbi, ostalo je šest najboljih ekipa. Radnik je kvalitetan, stalno su u vrhu bh. nogometa. Ako pokažemo zalaganje i htijenje kao u prethodnim utakmicama, ne bismo trebali imati problema. Igramo na domaćem terenu, trebali bismo pobijediti", rekao je Sarić.

Utakmica Sarajevo - Radnik se igra u nedjelju na Koševu od 19:45.