Vezni igrač Željezničara
0

Svraka: Imamo 20 vrhunskih fudbalera, to je tajna uspjeha

Klix.ba
Muamer Svraka (Foto: fkzeljeznicar.com)
Muamer Svraka (Foto: fkzeljeznicar.com)
Muamer Svraka na sjajan način je otvorio proljetni dio prvenstva. Svojim golom riješio je derbi sezone sa Širokim Brijegom a sa dva lijepa gola seriju odličnih igara nastavio je i protiv Čelika. Kako je izjavio u razgovoru za fkzeljeznicar.com, tajna uspjeha nalazi se u kvaliteti i kadru kojim stručni štab kluba sa Grbavice raspolaže.

I u ostalim utakmicama ovog proljeća, neumorni veznjak ostavio je izvanredan utisak potvrdivši tezu da se razvio u sjajnom fudbalera – kičmeni stub tima koji u posljednje vrijeme dominira domaćin fudbalom.

''Sigurno je da moramo biti zadovoljni igrama ekipe ove sezone. Iako je bilo teško očekivati da ćemo fenomenalnu jesenju seriju nastavi i na proljeće, tim je pokazao karakter i u visokom ritmu odigrao početak nastavka šampionata. Lično sam vrlo zadovoljan formom ekipe ali i svojom ličnom. Dobro je, ide kako treba i vjerujem da će tako i ostati'', kazao je Svraka za fkzeljeznicar.com.

''Nema tu puno filozofije, tajna je u kvalitetu i širokom kadru kojim stručni štab raspolaže. Kada imate tim od 20 fudbalera podjednakog kvaliteta, mnogo je lakše iskombinovati ekipu u slučaju povreda i suspenzija. Ko god dobije šansu za igru, iskoristi je na pravi način i to je ono što Želju u ovom trenutku čini boljim od ostalih.''

Svraka smatra da će do kraja prvenstva biti mnogo interesantnih utakmica, a osim Željezničara smatra da će Evropu izboriti Borac, Široki Brijeg i Sarajevo:

''Mislim da su to tri tima koji će uz nas, igrati evropska takmičenja naredne sezone. Ne potcjenjujem nikoga, ali realno je očekivati da ove tri ekipe završe na tim pozicijama koje vode u Evropu. Interesantna je i borba za opstanak u ligi a kao ''favorite'' u toj borbi vidim Kozaru, dok će se drugi putnik u niži rang tražiti između Rudara i Slobode'', smatra fudbaler Željezničara.

Svraka je u aktuelnoj sezoni odigrao 19 ligaških utakmica za Plave i postigao četiri gola.