Riera
0

Svoj gol posvećujem Danielu Jarqueu

Totalsport
Veznjak Liverpoola i španske nogometne reprezentacije Albert Riera posvetio je svoj pogodak postignut u prijateljskoj utakmici na gostovanju kod Makedonije (pobjeda Španjolske 3-2) tragično preminulom bivšem suigraču Danielu Jarqueu.

Makedonija je u Skoplju vodila protiv evropskih prvaka Španaca do 50. minute 2-0, a tada je uslijedilo pet furioznih minuta momčadi Vicentea Del Bosquea u kojima su došli do preokreta, a ključni pogodak za konačnih 3-2 postigao je Albert Riera.

  • Svoj gol posvećujem Daniju, njegovoj porodici i svima vezanima uz Espanyol. Bio je to gol koji nam je značio jako puno, više od samog rezultata. Za mene je to bio jako važan trenutak i uvjeravam vas da je ovaj gol došao iz dubine duše. Puno sam razmišljao proteklih dana o Daniju i želja mi je bila postići gol za njega – rekao je Riera, koji je prije transfera u Liverpool 2008. godine, tri godine nosio dres Espanyola, te bio suigrač Jarqueu.

Svi španski nogometaši su istrčali na teren u crvenim majicama s brojem 21 i prezimenom Espanyolovog nedavno tragično preminulog kapetana, koji je stradao od posljedica srčanog udara u 26. godini života. Nakon minute šutnje preobukli su se u dresove.