Niko mu ne vjeruje
3

Svjetski prvak s Njemačkom misteriozno napustio teren usred utakmice, evo kako je objasnio incident

S. G.
Osvajač svjetskog zlata s Njemačkom iz 2014. godine Julian Draxler iz čista mira napustio je teren za vrijeme utakmice između njegovog Al-Ahlija i Qatar SC-a u 6. kolu katarske lige.
Mediji su na prvu pisali kako je to učinio jer je bio izrevoltiran zbog loše igre svoje ekipe koja je izgubila s 4:2, no nakon utakmice je pokušao objasniti šta se zapravo desilo.

"Osjetio sam problem s mišićem, a trener nije mogao napraviti još jednu promjenu pa sam izašao kako bih preventivno izbjegao težu povredu, to je sve", rekao je Draxler za njemački Sky.

S obzirom na način kako je lako izašao van terena, ne bi se baš reklo da je bio povrijeđen. Upravo zbog toga se javila sumnja da je ova tvrdnja netačna.

Inače, u pomenutoj utakmici je u igru ušao na poluvremenu nakon čega je zabio dva sjajna gola za ovu ekipu.

Ljetos je Draxler postao još jedan u nizu igrača koji su ovog ljeta otišli put Bliskog istoka.

Ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine, a u tim iz Dohe je stigao iz Benfice, u kojoj je bio na posudbi iz PSG-a.

Na potpisu ugovora za Al Ahli bio je brutalno iskren rekavši kako je novac jedini razlog njegovog dolaska u ovaj klub.

“Mogao bih sada da dignem nos i kažem onu frazu: ‘Nakon 12 godina u Evropi, zanimalo me je da upoznam novu kulturu, da steknem novo iskustvo, da učestvujem u uzbudljivom projektu arapskog nogometa bla, bla' i da ignorišem pitanje novca. Iako su svi ovi pomenuti aspekti tačni, bio bih lažov kada bih rekao da finansijski dio nije odigrao ključnu ulogu", rekao je Draxler za Bild.