Proslava 100. rođendana
454

Svjetski mediji i društvene mreže bruje o spektakularnom vatrometu Željinih navijača

N. K.
Montaža: Klix.ba
Montaža: Klix.ba
O spektakularnom vatrometu koji su sinoć u Sarajevu upriličili navijači Željezničara povodom 100. rođendana govori se i danas, dok su brojni regionalni i svjetski mediji prenijeli fotografije i snimke iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Scene vatrometa je ugledni The Guardian čak izdvojio među najbolje svjetske fotografije protekle sedmice, a u hvalospjevima su se pridružili brojni regionalni portali.

Tako je Index.hr donio prilog s naslovom: "Spektakl kakav BiH ne pamti. Pogledajte kako je Sarajevo proslavilo Željin rođendan", dok je Telegraf.rs napisao: "Spektakl u Sarajevu: Navijači Želje 'zapalili' 7 kilometara dug vatromet za 100. rođendan kluba."

Na sličan način su i drugi mediji predstavili vatromet Željinih navijača pa Jutarnji.hr u svom izvještaju donosi naslov: "Pogledajte spektakularne kadrove iz Sarajeva! Navijači Željezničara priredili šou", dok je Mondo.rs napisao: "Spektakl! Vatromet kakav se ne pamti: 'Željo' slavio 100. rođendan kluba, a ovako je Sarajevo izgledalo!".

[TWITTER]1439679229248090113[/TWITTER]

O vatrometu posebno bruje društvene mreže, gdje se pojavio veliki broj videa i fotografija koje su zabilježili oduševljeni posmatrači događaja koji je obilježio jučerašnji dan u Sarajevu.

Kako saznajemo, proteklog vikenda je u Sarajevu gostovalo i nekoliko predstavnika raznih navijačkih stranica te se njihov materijal i utisci mogu očekivati u narednim danima.

Podsjetimo, navijači Željezničara su napravili vatromet od Otoke do Baščaršije u dužini od čak sedam kilometara. Vatromet je počeo simbolično tačno u 21 sat, a sa 350 lokacija u gradu je ispaljeno 500 vatrometa.


To je bilo krunisanje proslave koja je trajala puna dva dana. Naime, proslava je počela na subotnjoj utakmici protiv Veleža, zatim nastavljena navečer na Željezničkoj stanici, kada je napravljena simbolična bakljada duž željezničke pruge kojom je prošla i lokomotiva kao jedan od simbola kluba s Grbavice, a proslava je krunisana sinoćnjim vatrometom.