Ispala u polufinalu
57

Svitolina zaplakala pred novinarima na Wimbledonu dok je govorila o svom narodu

H. H.
Elina Svitolina (Foto: Screenshot)
Elina Svitolina (Foto: Screenshot)
Elina Svitolina (28., WTA: 76.) eliminisana je u polufinalu Wimbledona od Čehinje Markete Vondroušove, a Ukrajinka je doživjela emotivni slom na konferenciji za novinare, kada je ponovo govorila o situaciji u svojoj rodnoj zemlji.

Svitolina nije mogla da obuzda suze i plakala je pred novinarima.

"Definitivno sam osjetila snagu naroda Ukrajine iza rezultata koji sam ostvarila. Dobila sam mnogo poruka od različitih ljudi. Nevjerovatno je kako su bili uz mene i nadam se da će nastaviti. Veoma sam sretna što je meč bio uživo emitovan u Ukrajini, jer znam da je ovo potrebno ljudima koji su tamo", rekla je Svitolina, pa nastavila:

"Mislim da je veoma važno da djeca gledaju tenis, ali i druge sportove. Važno je da imaju nešto drugačije u životu da bi mogli da slijede svoje snove. Kad sam bila mlada, roditelji su mi pokazivali snimke utakmice najvećih šampiona, da ih gledam i pokušavam nešto preslikati i naučiti nešto od njih. Zamišljala sam sebe kako igram u velikim svjetskim arenama. Veoma sam sretna što se ovo konačno dešava i zajedno sa mojom fondacijom se borimo da damo ovu priliku narodu i djeci Ukrajine. Sretna sam zbog ovoga", rekla je Elina Svitolina koja ipak nije mogla do finala.

Čehinja Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv Ons Jabeur iz Tunisa.