Često mijenja izgled
46

Svijet ismijava frizuru Ahmedhodžićevog saigrača, no iza svega se ipak krije poruka

D. P.
Davies s novom frizurom (Foto: Screenshot)
Davies s novom frizurom (Foto: Screenshot)
Veznjak Sheffield Uniteda Tom Davies na udaru je kritika zbog izgleda nove frizure, no ovaj engleski nogometaš ima bogat historijat mijenjanja izgleda kose zbog humanitarnih razloga.

Tom Davies se često pojavljuje s najrazličitijim frizurama. Karijeru je počeo s kraćom kosom, a onda je pustio rep i imao dugu kosu i bradu. Kao takav se etabilirao u ekipi Evertona, a onda je ljetos dres Karamela zamijenio onim iz Sheffield Uniteda.

U novom klubu se pojavio s novom frizurom. Obrijao je kosu i bradu, a tom prilikom je ismijavanja zaustavio porukom da je obrijao glavu kako bi podigao svijest o mentalnom zdravlju i sprečavanju samoubistava muškaraca.

Iako su njegovi fanovi i dalje opravdavali promjene frizure, njegov novi izgled kojeg je predstavio u posljednjem meču Sheffield Uniteda nikoga nije ostavio ravnodušnim i dosadašnji humanitarni razlozi nisu ga uspjeli zaštititi od internetskih šala.

Naime, saigrač našeg Anela Ahmedhodžića pojavio se s potpuno neobičnom frizurom posljednjeg vikenda, s izbrijanom kosom. Šale su išle dotle da su poručili kako je "Daviesova frizura jedino gore od igre Sheffield Uniteda".

Inače, Sheffield United se nalazi u teškoj situaciji na dnu tabele Premier lige sa samo 13 bodova, sedam manje od sigurne zone. U prošlom kolu su primili pet golova od Brightona i to na svom Bramall Laneu.