Arsene Wenger
0

"Sviđa nam se Džeko, ali je preskup"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sjajni napadač Wolfsburga i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edin Džeko (23) posljednjih sedmica se medijski dovodio u kontekst mogućeg transfera u Arsenal i Manchester United.

Međutim, u Arsenal Džeko gotovo sigurno neće doći, barem prema riječima menadžera londonskog kluba Arsenea Wengera.

"Sviđa mi se igrač, ali trenutno je preskup za nas", rekao je francuski stručnjak za bosanskohercegovačkog napadača čija se trenutna vrijednost procjenjuje na nekih 25 miliona eura.

Možda Džeko neće biti preskup za aktualnog angleskog prvaka Manchester Uniteda čiji je interes potvrdio pomoćni trener ekipe Mike Phelan.

"Siguran sam da ga brojni klubovi traže. Jesmo li mi jedan od njih? Mi uvijek tražimo talentirane igrače. Džeko se u utakmici na Old Traffordu (u Ligi prvaka) pokazao kao prijetnja i privlačan je jer je visok, vješt momak, i na neke načine idealan za englesku ligu", izjavio je Phelan o drugom najboljem bundesligaškom strijelcu iz prošle sezone (26 golova).

Ugovor Džeku veže za Wolfsburg do juna 2013. godine, ali uz klauzulu da može napustiti klub nakon završetka ove sezone uz određenu odštetu koja nije javno objelodanjena, a kao kandidati za njegovo dovođenje pored već spomenutih Manchester Uniteda i Arsenala spominju se i Milan i Bayern.