Nogomet
4

Švicarci počeli pripreme za Irsku i BiH bez selektora Petkovića

Klix.ba
Nogometna reprezentacija Švicarske započela je svoje pripreme za prijateljske utakmice protiv Irske i BiH bez selektora Vladimira Petkovića (52), koji se vratio u Sarajevo zbog smrti punice.

Dok se Petković ne vrati u kamp reprezentacije Švicarske, s ekipom će raditi njegov asistent Antonio Manicone i to po ranije utvrđenom programu. Petković se vratio u Sarajevo nakon što je u subotu obaviješten o smrti njegove osamdesetčetverogodišnje punice.

Švicarska će 25. marta igrati protiv Irske, a četiri dana kasnije će odmjeriti snage sa našim Zmajevima. Naša reprezentacija će 25. marta igrati sa Luksemburgom.

Na Petkovićevom spisku su golmani Roman Burki, Marwin Hitz i Yan Sommer, defanzivci Nico Elvedi, Timm Klose, Michael Lang, Stephan Lichtsteiner,J-Francois Moubandje, Ricardo Rodriguez, Philippe Senderos, Fabian Schar, Silvan Widmer, dok je za sredinu terena i napad odabrao Valona Behramija, Blerima Dzemailija, Breela Embola, Gelsona Fernadesa, Pajtima Kasamija, Admir Mehmedija, Harisa Seferovića Xherdana Shaqirija, Renata Steffena, Shanija Tarashaja, Granita Xhaku i Lucu Zuffija.