Redovan kontakt
14

Svi nogometni reprezentativci BiH su dobro, Zukanović se nalazi u samoizolaciji

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Svi nogometni reprezentativci su dobro i niko nije zaražen koronavirusom, potvrdio je doktor reprezentacije BiH Reuf Karabeg.

Širom evrope uvode se stroge mjere, te je ujedno zabranjen rad i nogometašima koji samo mogu održavati formu samostalnim treninzima.

Kako je rekao Karabeg za zvaničnu stranicu saveza, medicinski tim reprezentacije pomno prati situaciju i redovno kontaktira sa svim igračima.

Karabeg: U redovnom kontaktu sa svim igračima (Foto: E. M./Klix.ba)
Karabeg: U redovnom kontaktu sa svim igračima (Foto: E. M./Klix.ba)

"Pored personalne komunikacije pratimo i medije, posebno one u kritičnim zemljama i možemo potvrditi da su svi naši reprezentativci dobro. Važno je naglasiti da su se i sami javljali i tražili više informacija o načinu zaštite, ponašanju, i preventivi", kaže Karabeg.

Bosanskohercegovačka javnost je bila posebno zabrinuta nakon što je Ervin Zukanović objavio fotografiju na društvenim mrežama sa stadiona Grbavica nakon što je došao iz Italije, zemlje koja je najviše pogođena koronavirusom.

"I danas sam imao kontakte sa Pjanićem, a posebno sa Zukanovićem koji se, bez obzira na to što se osjeća dobro, nalazi u samoizolaciji. On je ranije stigao iz Italije u BiH i javio se nadležnom domu zdravlja", raportira Karabeg i nastavlja:

"Ranije smo već razgovarali sa Lulićem, Kolašincem, Džekom, znamo da su Krunić i Begović dobro i da ostali nemaju zdravstvenih problema. Nadamo se i želimo da tako ostane. Sve informacije dijelimo na našoj viber grupi, tako da su svi upućeni i znaju šta se dešava. Činimo sve da ih ohrabrimo i skrenemo pažnju da se pridržavaju svih uputa, mada su naši igrači disciplinovani i svjesni opasnosti od širenja koronavirusa", poručio je Karabeg.