Posljednje testiranje
742

Svi nogometaši Željezničara negativni na koronavirus uoči utakmice protiv Maccabija

K. H.
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Svi nogometaši Željezničara negativni su na koronavirus nakon rezultata posljednjih testova koji su obavljeni jutros u Sarajevu, saznaje portal Klix.ba.

Svi igrači i članovi stručnog štaba obavili su novo testiranje pred put u Izrael, a rezultati su pokazali da su svi zdravi te da niko od njih nije zaražen koronavirusom, pa će Plavi kompletni krenuti put Haife.

Željezničar je u 24. augusta trebao igrati meč 1. pretkola Evropske lige protiv Maccabija u Haifi, ali je tamošnja vlast odlučila da zbog pozitivnih nalaza među igračima ne dozvoli odigravanje utakmice.

UEFA je u tom trenutku savjetovala ekipe da se utakmica ipak održi, no kada je u pitanju protokol za evropske utakmice, prednost svakako imaju odluke nadležnih institucija.

Tim s Grbavice je bio desetkovan prije puta u Izrael budući da je šest prvotimaca bilo zaraženo koronavirusom.

Testovi su tada pokazali šest pozitivnih testova među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić, zbog čega nisu ni krenuli put Izraela, da bi nakon testiranja u Haifi saznali da su i Filip Erić, Haris Hajdarević, Luka Miletić, Luka Juričić te pomoćni trener Bakir Šerbo također zaraženi koronavirusom.

Meč između Željezničara i Maccabija u 1. pretkolu Evropske lige igra se u srijedu s početkom u 19 sati.