Nakon trovanja u Gabeli
0

Svi igrači Želje osim Ćutuka trenirali na Grbavici

Klix.ba
Foto: FKZeljeznicar.ba
Foto: FKZeljeznicar.ba
Na večerašnjem treningu Fudbalskog kluba Željezničar pred susret sa Slavijom menadžeru Amaru Osimu su na raspolaganju bili svi prvotimci izuzev Josipa Ćutuka.

Ćutuk je u Gabeli dobio nezgodan udarac u desno koljeno. Korpulentni stoper je pokušao trenirati u ponedjeljak, što je pogoršalo povedu, koja ga ipak ne bi trebala odvojiti od treninga duže od nekoliko dana, objavljeno je na zvaničnoj web-stranici Željezničara.

Ćutuku se na kratkoj listi nespremnih za meč sa Slavijom pridružio Danijel Brković, koji se od trovanja oporavlja nešto sporije od svojih kolega. Ostali igrači Želje potpuno su spremni za derbi 5. kola BH Telecom Premijer lige.

Intenzivno trenirao i Smajić

Punim intenzitetom je trenirao i Sulejman Smajić, za kojeg je ipak izglednije da će povratnički nastup nakon pet mjeseci izbivanja zabilježiti Pod bijelim brijegom, kod svog bivšeg kluba, Zrinjskog.

Utakmica između prvog i drugog tima Željezničara, iz koje vrijedi izdvojiti majstorski pogodak sve boljeg Zebe, otkrila nam je da bi u odnosu na meč sa GOŠK-om moglo doći do izmjena samo na stoperskim pozicijama. Vasilić i povratnik Kerla bi trebali krenuti od prve minute umjesto Ćutuka i Bogičevića.

Naredni trening ova ekipa ima sutra u 9:30 sati. Utakmica sa Slavijom je u 19 sati.