Idu u nove sredine
21

Svi Argentinci iz PSG-a, osim Lionela Messija, napuštaju klub na kraju sezone

K. H.
Lionel Messi i Angel Di Maria (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi i Angel Di Maria (Foto: EPA-EFE)
Svi Argentinci koji igraju za PSG, osim Lionela Messija, napustit će ovaj francuski tim na kraju sezone, javljaju tamošnji mediji.

Ugovoro s Angelom Di Marijom ističe na kraju ove sezone i tamošnji novinari još u februaru su objavili da mu on neće biti produžen i da će klub otvoriti prostor za dolazak nekog novog igrača, a pored gola, klub će pokušati prodati druga dva nogometaša - Leonarda Paredesa i Maura Icardija.

Što se tiče Di Marije, on je u PSG došao 2015. godine iz Manchester Uniteda, a ove sezone ukupno je odigrao 25 mečeva za ovaj tim i pri tome je ostvario skroman učinak od tri pogotka i pet asistencija.

Paredes je stigao u PSG iz Zenita 2019. godine, a francuski klub će ga tokom ljetnog prijelaznog roka pokušati prodati u Italiju, nadajući se da bi neki od velikana mogao platiti obeštećenje za ovog 27-godišnjaka.

I za kraj, klub će gotovo izvjesno napustiti Mauro Icardi koji je u PSG došao iz Intera 2019. godine na posudbu. Godinu dana nakon toga PSG je otkupio njegov ugovor, a u ovoj sezoni odigrao je 30 mečeva i pri tome postigao samo pet pogodaka, pa i ne čudi što ga klub želi prodati.

Navodi se i to da od Argentinaca u Parizu klub sigurno neće napustiti Lionel Messi, iako se nedavno opet spominjala mogućnost da bi se mogao vratiti u Barcelonu.