Nogomet
0

Sven Goran Eriksson uskoro na čelu Benfice?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Šanse za ostanak Svena Gorana Erikssona na čelu engleskog nogometnog kluba Manchester Cityja nakon završetka sezone, čine se još slabijim nakon što je objavljena vijest o njegovom sastanku sa predstavnicima španske Benfice. Također mediji već neko vrijeme pišu mogućem dolasku Luiza Felipea Scolarija u Manchester City.

Poznatog nogometnog trenera Erikssona uskoro bi mogao otpustiti vlasnik engleskog prvoligaša Thaksin Shinawatra, budući da je bivši tajlandski premijer u posljednje vrijeme nezadovoljan igrom svojih igrača i o tome je javno govorio.

Na pitanje novinara Daily Telegrapha o špekulacijama oko odlaska Erikssona i mogućeg dolaska Scolarija ili čak Josea Mourinha na njegovu poziciju, Shinawatra nije htio detaljisati te je izjavio kako će "na kraju sezone biti obavljena evaluacija, kako bi otkrili šta treba promijeniti, a šta dodati za uspješan rad kluba".

"Nismo još donijeli konačnu odluku. Sven, Scolari, Mourinho su odlični treneri i menadžeri", dodao je Shinawatra.

Erikssonov sastanak sa predsjednikom španskog nogometnog kluba, u kojem je bio trener 80-ih i početkom 90-ih, Luisom Felipeom Vieirom i kapetanom momčadi Ruijem Costom, svakako je najjasniji znak da je slavni Šveđanin prihvatio činjenicu da je njegovo vrijeme u Manchester Cityju isteklo.

Iz Benfice su odbili potvrditi informaciju o njihovom sastanku sa Erikssonom i ponudi za mjesto trenera.