Švedski stručnjak
137

Sven-Goran Eriksson: Agent mi je ponudio posao selektora reprezentacije BiH

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švedski trener Sven-Goran Eriksson otvoreno je rekao tamošnjim medijima da mu je agent ponudio opciju preuzimanja klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je rekao kako Bosna i Hercegovina ima dobre i kvalitetne igrače, ali da ništa konkretno nije dogovarano s NSBiH.

"Nikada nisam razgovarao s ljudima iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali me moj agent nazvao i ponudio mi posao na klupi te reprezentacije. Znam da imaju poprilično dobru ekipu i puno igrača koji igraju u dobrim klubovima, između ostalog, u Italiji i Bundesligi. Ipak, nisam se previše zamarao tim jer nije bilo ništa konkretno", kazao je Eriksson.

Nakon toga je kazao kako BiH ima dobru reprezentaciju i da bi vođenje Zmajeva bio veoma zanimljiv zadatak.

"Znam da BiH ima odličnu reprezentaciju. U posljednjem ciklusu nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo i s obzirom na igrače koje imaju, to bi bio zanimljiv zadatak. Ipak, teško je govoriti o tome jer se još uvijek nije ništa pričalo", rekao je on.

U svojoj bogatoj klupskoj karijeri Eriksson je vodio Degerfors, Goteborg, Romu, Benficu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Manchetser City, Leicester, Guangzhou, Shanghai, a posljednji angažman imao je u Shenzhenu. Što se tiče reprezentativne karijere, do sada je bio selektor Engleske, Meksika i Obale Slonovače.