Nogomet
0

Švedski Pepsi napravio voodoo lutku Ronalda, portugalski navijači uzvratili na Facebooku

Klix.ba
Utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine između Švedske i Portugala donijele su mnogo borbe na terenu koju je dobio Portugal, ali je zanimljiva bila i borba menadžera Pepsija iz Švedske i portugalskih navijača.

Švedski Pepsi je pokrenuo negativnu kampanju protiv Cristiana Ronalda, u kojoj je ovaj sjajni nogometaš predstavljen kao voodoo lutka na nekoliko fotografija. Lutka sa Ronaldovim brojem 7 bila je svezana na šinama, ugušena zgnječenom konzervom Pepsija, a objavljena je i fotografija na kojoj je lutka bila izbodena iglama od glave do pete.

Portugalci su odgovorili na ovu provokaciju i otvorili antipepsi grupu na Facebooku. Grupa je u periodu od 24 sata dobila 25.000 članova koji se zalažu da se Pepsi bojkotuje u Portugalu. Nakon toga je kompanije koja proizvodi gazirano piće izdala saopćenje sa izvinjenjem.

"Nikada ne bismo prikazali sport ili duh takmičenja u negativnom svjetlu. Žalimo ako smo nekoga uvrijedili. Izvinjavamo se", saopćeno je iz Pepsija.

Izvinjenje nije urodilo plodom jer su Portugalci napravili svoje fotografije u Photoshopu i na taj način poslali svoj odgovor na kampanju usmjerenu protiv Ronalda. Fotografije pogledajte u galeriji.