Nogomet
17

Sve za pobjedu: Schmeichel sa slomljenom šakom spasio Leicester u Kopenhagenu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Leicester je sinoć u Kopenhagenu osvojio bod odigravši 0:0 u četvrtom kolu Lige prvaka.

Leicester je na taj način postao prvi klub u historiji koji u prve četiri utakmice Lige prvaka nije primio gol, a najzaslužniji za to je fenomenalni golman Kasper Schmeichel koji je sinoć pokazao kako je spreman učiniti sve za pobjedu.

Naime, tokom prvog poluvremena Schmeichel je prilikom jedne intervencije slomio desnu šaku, ali je stisnuo zube i odlučio ostati u igri.

Menadžer Lisica Claudio Ranieri ga je želio zamijeniti na poluvremenu, no danski golman je želio završiti meč na Parkenu pod svaku cijenu.

U prvoj minuti sudijske nadoknade nakon ubačaja sa desne strane Cornelius je šutirao i kad su svi vidjeli loptu u mreži, Schmeichel je čudesnom intervencijom spasio svoj gol. I to slomljenom, desnom šakom.

Pregledima nakon meča potvrđeno je puknuće šake, te će Danac morati pauzirati najmanje mjesec i po, što znači da će propustiti susrete protiv WBA, Watforda i Middlesbrougha u Premiershipu, te Bruggea u Ligi prvaka, a umjesto njega među stativama Lisica stajat će njemački reprezentativac Ron-Robert Zieler.