Bugarski premijer
0

"Sve što može Matthäus je oženiti se Bugarkom"

Totalsport
Lotthar Matthäus, rekorder po broju nastupa u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji, nije baš naišao na toplu dobrodošlicu državnog vrha u Bugarskoj, čiju je nogometnu reprezentaciju nedavno preuzeo.

Matthäus je u četvrtak bio predstavljen u Bugarskoj kao novi selektor nogometne reprezentacije. Samo tri dana kasnije, bugarski premijer Bojko Borisov s puno cinizma je prokomentirao njegov izbor.

"Ma, što može napraviti Matthäus u Bugarskoj? Mislim da je njegov maksimum da u našoj zemlji pronađe ženu za još jedan brak", izjavio je premijer za bugarski Standard News.

Sarkazam koji je dovoljno jasan pratiteljima tabloida ili svima onima koji znaju da je nekoć slavni njemački nogometaš ove godine doživio četvrtu rastavu braka. Liliana, posljednja supruga 49-godišnjeg njemačkog trenera, mlađa je od njega 26 godina.

No, bugarski premijer nije stao na tome. Ne može se reći da je čovjek zalutao u sport, budući da je riječ o bivšem selektoru bugarske karate reprezentacije.

"Šteta što smo se okrenuli stranom treneru. Imamo mi i naših trenera i znalaca koji nisu loši, štoviše, čak su i bolji. Recimo, Hristo Stoičkov."

Na kraju je Borisov ipak pokazao notu političara.

" Ipak, moramo poželjeti Matthäusu sve najbolje i puno sreće. Kao navijač bugarske reprezentacije, volio bih da bude uspješan!"