Moguća je proslava
179

Sve spremno za slavlje u Banjoj Luci, Zeljković i Džemidžić predvode savez u loži

D. P.
Džemidžić, Zeljković i Miličić gledaju uživo utakmicu (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Borca od 17 sati domaćini su Igmanu u pretposljednjem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a kako se očekuje proslava šampionske titule, tako su na Gradski stadion stigli i predstavnici Nogometnog saveza BiH.

Borac će u slučaju pobjede nad Igmanom ovjeriti titulu prvaka BiH pošto je uoči ovog, pretposljednjeg kola lige imao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Sve osim pobjede Banjalučana bilo bi ravno prvorazrednoj senzaciji, a to znači i da se očekuje proslava titule na Gradskom stadionu. Bez obzira na moguće šampionsko slavlje, tribine u Banjoj Luci nisu ni izbliza popunjene onako kako se očekivalo.

U Banjoj Luci je sve spremno za slavlje, a tim povodom u VIP ložu stigli su i predstavnici Nogometnog saveza BiH. Tu je predsjednik Vico Zeljković sa savjetnikom Markom Miličićem, kao i generalni sekretar Adnan Džemidžić. Upravo ta ekipa trebala bi uručiti pehar, ukoliko Borac dođe do pobjede.

Iz kluba su organizovali brojne sadržaje u slučaju osvajanja titule prvaka BiH, a za muziku će biti zadužen i DJ, koji je još prije utakmice stigao na Gradski stadion.

Osim borbe za titulu prvaka BiH, pred Borcem je i finale Kupa BiH protiv Zrinjskog. Mostarci imaju gol prednosti iz prve utakmice, a sada slijedi revanš u Banjoj Luci.