Liga za prvaka
2

Sve riješeno za 91 sekundu: Sarajevo i Radnik podijelili bodove na Koševu

Piše: E. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prvom kolu Lige za prvaka Sarajevo je dočekalo Radnik na Koševu, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Otvaranje meča na stadionu "Asim Ferhatović Hase" nije moglo početi bolje za obje ekipe.

Najprije je iz prvog napada u 26. sekundi nakon Hebibovićevog ubačaja odbrana gostiju iz Bijeljine zaspala, a Amer Bekić je glavom iz peterca matirao Lučića za veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, radost Bordo ekipe je trajala samo 65 sekundi. Igrači Radnika su krenuli sa centra, a nakon loše reakcije odbrane Sarajeva bivši napadač ekipe s Koševa Ševko Okić je matirao Pavlovića, no iz poštovanja prema nekadašnjim saigračima i Hordama zla nije želio proslaviti pogodak.

Bekić i Okić su na taj način postavili rekord Premijer lige Bosne i Hercegovine sa dva pogotka nakon samo minutu i 31 sekundu utakmice.

U narednom napadu Sarajevo je moglo ponovo povesti, ali je Hebibović loše reagovao iz odlične pozicije. Sarajevo je potom imalo još dvije dobre prilike u prvih 10 minuta meča, ali su neprecizni bili Sarić i Balić.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a odmah na startu drugog poluvremena Hebibović je prošao po desnoj strani i ubacio, a Crnkićev šut je u posljednji trenutak izblokirao Zeljković.

U 50. minuti Rustemović je pokušao iz slobodnog udarca, ali je šutirao pravo u Lučića.

Lučić je još jednom bio siguran nakon Duljevićevog pokušaja u 63. minuti, a do kraja utakmice gosti su se uspješno branili i odnijeli bod u Bijeljinu.