Lista strijelaca
0

Sve ozbiljniji "napad" Trezegueta na Sivorija

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Malo je značio pogodak Davida Trezegueta prošle nedjelje u utakmici 6. kola talijanske Serije A. Naime, favorizirani Juventus je odigrao tek 1-1 u Torinu protiv Bologne.

U osobnom smislu taj pogodak je ipak bio nova "pobjeda" francuskog napadača (rođenog Argentinca), koji svakim novim takvim pečatom ulazi među legende talijanskog nogometnog giganta.

Bio je to 164. pogodak 31-godišnjeg Trezegueta u dresu Juventusa čime se učvrstio na petom mjestu liste strijelaca svih vremena ovog kluba, a isto tako je sve bliže četvrtom na listii, legendarnom Omaru Sivoriju, koji je u 69. godini života preminuo 2005. Taj Argentinac je tokom pedesetih i šezdesetih postigao 167 pogodaka.

  • Želim prestići Sivorija i postati četvrti svih vremena. No, taj lov sigurno ne znači sebičnost u napadu. Iznimno mi je drago kada pogodak zabije ili Iaquinta ili Amauri. Isto tako, oni su zadovoljni kada meni to pođe za rukom. Složno smo društvo, bez grama sebičnosti u igri - rekao je Trezeguet, kojeg kao i cijelu ekipu Juventusa u srijedu čeka bitan test u Ligi prvaka, gostovanje u Münchenu kod Bayerna.