"Boli me njegov odlazak"
72

Sve je gotovo! PSG kupio jednog od najboljih igrača Barcelone, Xavi tužan i razočaran

K. H.
Dembele u dresu Barcelone
Dembele u dresu Barcelone
Nogometaš Barcelone Ousmane Dembele karijeru nastavlja u PSG-u, a trener katalonskog tima Xavi Hernandez razočaran je što će ostati bez jednog od najboljih igrača.

Kako se navodi, PSG je aktivirao otkupnu klauzulu koju Dembele ima u Barceloni i to im je otvorilo vrata da ovog krilnog igrača kupe za 50 miliona eura. Navodi se da će Dembele potpisati ugovor na pet godina.

"Dembele nam je rekao da želi preći u PSG, odnosno da želi otići. Mi se s tim ne možemo takmičiti, posebno jer je ponuda PSG-a ogromna. On je već razgovarao s Luisom Enriqueom i tamošnjim čelnicima, a boli me to jer smo brinuli o njemu i trudili se da ovdje bude sretan. Ali, ne možemo se takmičiti s ovom ponudom i on odlazi iz Barcelone", rekao je Xavi pa dodao:
"Pitao sam ga zašto odlazi, jer je bio sretan ovdje. Ali, nije mi dao nikakav konkretan odgovor. Vjerovatno je u pitanju neki lični razlog."
Za kraj, Xavi je dodao kako Barcelona sada mora pojačati tim, iako je generalno zadovoljan ekipom koju ima, no da je odlazak Dembelea sve poremetio.