Javlja Fabrizio Romano
104

Sve je gotovo! Ilkay Gündogan napustio Manchester City i potpisao za novi klub

K. H.
Ilkay Gündogan (Foto: EPA-EFE)
Ilkay Gündogan (Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometaš Ilkay Gündogan naredne sezone će igrati u Barceloni, a da je dogovor već postignut javlja dobro upućeni novinar Fabrizio Romano.

Kako navodi, Barcelona je dobila zeleno svjetlo od tamošnjeg saveza da potpiše ovog njemačkog igrača, a kako je on ranije čekao na tu odluku i prihvatio uslove koje mu je Barcelona ponudila, transfer je sada gotova stvar i samo je pitanje kada će i zvanično biti objavljen.

Romano otkriva da je Gündogan dogovorio dvogodišnju saradnju, odnosno da će potpisati ugovor do 2025. godine, uz mogućnost da on bude produžen za još jednu sezonu i do juna 2026. godine.

Uz Barcelonu, za potpis ovog sjajnog igrača borili su se timovi iz Saudijske Arabije, kao i Arsenal, no Gündogan je odbio sve te ponude, kao i produžetak saradnje s Manchester Cityjem i karijeru je odlučio nastaviti u Barceloni.

Gündogan je u City došao 2016. iz Borussije Dortmund, a za ovaj tim je ukupno odigrao 304 utakmice te posigao 60 pogodaka uz 40 upisanih asistencija.

Osvojio je pet naslova prvaka Engleske, dva FA cupa, četiri Liga kupa Engleske, dva Community Shielda i jednu Ligu prvaka.