Edin Džeko
0

"Svaki poraz boli, ali od Španaca malo manje"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac, Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac, Fotoservis
Odmah po završetku posljednje utakmice kvalifikacija za SP između Bosne i Hercegovine i Španije na Bilinom polju u Zenici kratke izjave za BHT1 dali su naši reprezentativci Emir Spahić i Edin Džeko.

"Jedini razlog zašto smo primili ovako 'malo golova' jest pritisak da ne dobijemo žute kartone. Naš je napad toliko ubojit da je to nevjerovatno, nije važno koja je to odbrana, ali eto nismno iskoristili prve 3-4 šanse koje smo napravili u prvom poluvermenu i to nam se vratilo", rekao je Emir Spahić.

"Bolje je izgubiti 5:2 nego 5:0, ne znam šta da kažem... Mislim da su Španci pokazali zašto su prvaci Evrope. Svaki poraz boli na neki način, al najbitnije je da utakmica nije utjecala na tabelu, tj. naše drugo mjesto i da smo već osigurali baraž. Svakako mogla je utakmica ići i drugim tokom da smo zabili taj prvi gol, jer smo u početku imali 3-4 velike šanse. Sa Špancima se ne može igrati defanzivno i čekati da se primi gol, mi smo kroz cijele kvalifikacije igrali napadački. Svaki poraz boli, ali od Španaca malo manje", rekao je Edin Džeko koji je uz Zvjezdana Misimovića večeras zabio pogodak evropskim prvacima.

Džeko je prokomentarisao i činjenicu da je drugi najbolji strijelac ovih kvalifikacija: "Moj posao je da zabijam golove, a ja pokušavam u svakoj utakmici koliko mogu da pomognem ekipi. Nažalost, danas nisam uspio...".