Pred više od 300 navijača
4

Svađa na treningu Juventusa, svjetski prvak bi sebi zauvijek mogao zatvoriti vrata Stare dame

K. H.
Trening Juventusa, ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Trening Juventusa, ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri posvađao se s Argentincem Leandrom Paredesom na treningu, a da stvar bude gora, sukob koji je pratilo više od 300 navijača nastavio se u svlačionici.

Mediji u Italiji pišu da je trening Juventusa pratilo više od 300 navijača Stare dame i da je zbog toga ovakva svađa u potpunosti bila nepotrebna, a kako se dodaje, sukob je nastavljen i u svlačionici nakon što su napustili teren.

Gazzetto dello Sport javlja da je razlog sukoba to što je Argentinac jako nezadovoljan slabom minutažom u italijanskom klubu, iako je kao veliko pojačanje došao iz PSG-a i očekivalo se da će preuzeti veznu liniju Stare dame. Ipak, nije se pokazao kao takvo pojačanje i Allegri ga minimalno koristi na terenu.

S tim u vezi, mediji u Italiji dodaju kako Juventus izvjesno neće otkupiti ugovor ovog igrača na kraju sezone, jer nemaju tu obavezu u klauzuli, odnosno nisu se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka, što je bio uslov zbog kojeg bi morali kupiti ovog Argentinca.

Paredes je karijeru počeo u redovima Boce Juniors, za koju je igrao od 2010. do 2015. godine, a nakon toga je postao novi igrač Rome. Igrao je na posudbi u Empoliju i Chievu, a nakon toga 2017. godine za 23 miliona eura odlazi u Zenit.

Tamo se zadržao do 2019. godine, kada ga je PSG platio 40 miliona eura.