Nagazna mina
51

Sva četiri evropska finalista izgubili su od Wolverhamptona ove sezone

Piše: N. K.
Prvi put u historiji, svi finalisti Lige prvaka i Evropske lige su engleski klubovi, ali je još više šokantno da je Wolverhampton pobijedio svakog od njih ove sezone.

Nakon nevjerovatnih preokreta u Ligi prvaka u revanšima polufinala, Liverpool i Tottenham će igrati finale 1. juna na Atleticovom stadionu u Madridu - Wandi Metropolitanu.

U međuvremenu, Arsenal i Chelsea su kreirali dopunili engleska finala izbacivši Valenciju i Frankfurt u polufinalima Evropske lige.

Međutim, društvene mreže su se usijale hvaleći ekipu Nuna Espirita Santa, koji je imao odlične rezultate protiv svih finalista.

Pobijedili su Arsenal kući i Tottenham u gostima rezultatom 3:1, Chelseaja su također pobijedili kući, a remizirali u gostima, dok su u trećoj rundi FA Cupa na Molineuxu savladali Liverpool sa sigurnih 2:0.

Wolvesi i dalje imaju igrati s Liverpoolom na Anfieldu i to u posljednjem kolu Premiershipa koji će donijeti odluku o prvaku Engleske.

U vezi Lige prvaka ima još jedna zanimljivost, a to je da će Gini Wijnaldum i Moussa Sissoko igrati jedan protiv drugog tri godine nakon što su zajedno ispali iz lige s Newcastleom.