Teški trenuci
71

Suze Ukrajinca obišle svijet nakon prvog gola u Premiershipu poslije skoro dvije godine

D. P.
Andrij Jarmolenko (Foto: Screenshot)
Andrij Jarmolenko (Foto: Screenshot)
Svojevremeno udarna figurna u ofanzivnom dijelu West Hama Andrij Jarmolenko jučer je postigao gol nakon skoro dvije godine pauze, a poslije toga završio je u žestokim suzama.

Jarmolenko već dugo ne igra u prepoznatljivoj formi. Trener David Moyes ga je izbacio iz prvog tima u Premier ligi, a u ostalim takmičenjima dobija šansu i postiže golove.

U međuvremenu je bio strijelac u evropskim utakmicama, Liga kupu, Bosni i Hercegovini u kvalifikacijama, ali pogodaka u Premier ligi nije bilo od maja 2020. godine. Sve do jučer.

Jarmolenko je ušao u igru u 52. minuti utakmice, a onda u 70. doveo svoj West Ham u vodstvo protiv Aston Ville. Utakmica je na kraju završena pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Međutim, najbitnije od svega su scene koje su nastupile nakon postizanja gola, a koje su obišle svijet. Jarmolenko je pustio suzu za Ukrajinu koja se suočava s ruskom agresijom već danima.

Ukrajinski nogometaš je u više navrata skrenuo pažnju na dešavanja u njegovoj zemlji i priznao je da mu se teško okrenuti nogometu u tome svemu. Ipak, gol mu je dobro došao, a nakon toga zaplakao je na terenu.

Njegovi saigrači prišli su kako bi se radovali, ali i utješili ga i pružili mu podršku koja mu je potrebna u ovim trenucima.