Nogomet
0

Sutra posljednje kolo jesenskog dijela Premijer lige BiH

NINA
Sutra oko 15 sati, kada jedina dva pretendenta za prvo mjesto - Željezničar i Zrinjski - odigraju utakmice posljednjeg kola jesenskog dijela Premijer lige, znat će se ko će biti jesenski prvak.

Naime, oba tima imaju neugodna gostovanja, Zrinjski u Istočnom Sarajevu kod Slavije, a Željezničar u Žepču kojemu gori pod nogama jer se nalazi samo dva mjesta iznad crte koja odvaja “elitu” od mogućih budućih prvoligaša.

Plavi žele pobjedu, a ujedno se nadaju da će mostarski tim pokleknuti pred Slavijom i prepustiti im vodeću poziciju.

“U Banovićima smo prokockali veliku priliku da sjednemo na prvo mjesto i malo mirnije dočekamo posljednju utakmicu polusezone. Nismo imali sreće, bili smo bolji, ali smo pred kraj utakmice nesretno primili pogodak i tako izgubili dva boda. Nadam se da ćemo protiv Žepča imati više sreće. Ako ponovimo igru iz Banovića, mislim da bismo mogli doći do sva tri boda”, kazao je Dželaludin Muharemović.

Kapiten i najbolji igrač Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone smatra da nije toliko važno ko će biti prvi na pola puta.

“Rekao sam davno da ćemo mi i Zrinjski voditi mrtvu utrku za prvaka. To se pokazalo tačnim, jer ne vjerujem da se klubovi koji se nalaze ispod nas mogu uključiti u borbu za vrh. Nije toliko važno ko će biti prvak jeseni, koliko je važno da se zaostatak za Zrinjskim ne poveća. Ipak, pred nama je čitav drugi dio prvenstva i vjerujem da ćemo se mi i Zrinjski još dosta puta zamijeniti na vrhu. Prvak će biti onaj ko bude imao više strpljenja i živaca”, kazao je Muharemović.

Trener Plavih Almir Memić nema većih problema oko sastavljanja ekipe. Izvan konkurencije su prvi golman Vladimir Markotić koji je prikupio tri žuta kartona, zatim Joldić i Avdija koji još odrađuju crvene kartone, te od ranije ozlijeđeni Zubanović i Adžem.