Nogomet
13

Sutra Kids day na "Street Football 2013"

Klix.ba
Trećeg takmičarskog dana "Street Football 2013" turnira u malom nogometu za osnovce, odigrani su četvrtfinalni mečevi u konkurenciji do 9. razreda osnovne škole, i polufinalni mečevi u konkurenciji do 6. razreda osnovne škole.

U utorak od 17:00 sati na programu su preostali polufinalni mečevi. Na turniru učestvuje 69 ekipa u tri konkurencije: do 4. razreda, do 6. razreda, i do 9. razreda osnovne škole.

Prije početka mečeva, od 12:00 do 16:00 sati, na terenu postavljenom ispred BBI Centra, bit će organizovan Kids day. Oni najmlađi će imati priliku da se igraju i isprobaju svoje vještine u igrama sa loptom. Organizator poziva sve roditelje da dovedu svoje mališane u ovom terminu.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Konkurencija do 9. razreda Četvrtfinala

Katolički Š. C. - O.Š. Grbavica I 5:3, O.Š. Umihana Čuvidina - O.Š. Nafija Sarajlić 3:1, O.Š. Skender Kulenović - O.Š. M. Mak Dizdar 6:1, Osma O.Š. A. Ćenanović - Deseta O. Š. Ilidža 3:2

Konkurencija do 6. Razreda

Polufinala: O.Š. Mehmed beg Kapetanović Ljubušak - O.Š. Pofalići 6:2, Međunarodna O.Š. - O.Š. Umihana Čuvidina 7:3

Raspored mečeva

Utorak, 28. maja

Od 17:00 sati, konkurencija do 9. razreda Polufinala

Katolički Š. C. - Osma O.Š. A. Ćenanović

O.Š. Umihana Čuvidina - O.Š. Skender Kulenović

Konkurencija do 4. razreda Polufinala:

O.Š. Umihana Čuvidina - O. Š. Malta O.Š. Zahid Baručija - O.Š. Pofalići

Podsjećamo da će se finalni mečevi u sve tri konkurencije odigrati u srijedu, 29. maja od 18:00 sati. Nakon kojih će biti upriličena dodjela diploma i nagrada za najuspješnije ekipe. Nagrade će im uručiti naši poslavljeni fudbaleri Muhamed Konjić, Vedin Musić i Predrag Pašić.

Više informacije na b40.ba i Facebook stranici.