Nogomet
0

Sutra 88. derbi Željezničara i Sarajeva

FENA
Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara u svom 89. izdanju bit će odigran u subotu na Stadionu "Asim Ferhatović" u okviru 24. kola nogometne Premijer lige BiH.

Na zajedničkoj pres-konferenciji u prostorijama FK Sarajevo treneri i kapiteni oba kluba izrazili su očekivanja da će derbi proteći u fer i sportskom nadmetanju i da će igrači i navijači biti na nivou događaja.

Iako nogometaši Sarajeva zauzimaju vodeću poziciju na tabeli s 11 bodova prednosti u odnosu na desetoplasirani Željezničar, trener Husref Musemić ističe da trenutna forma i stanje na tabeli nikada do sada u derbijima nisu bili odlučujući faktor.

Njegov kolega na klupi Željezničara - Enver Hadžiabdić ističe da su obje ekipe u zadnje vrijeme imale osilacije u igri, ali da je Sarajevo i ovog puta u blagoj prednosti.

Kapiten Željezničara Almir Gredić i veteran Sarajeva Almir Turković, koji je jesenas na Grbavici u prošlom derbiju bio strijelac pobjedničkog gola, istakli su veliki značaj derbija za grad i državu i najavili da će njihove ekipe pružiti makismum, te pozvali svoje navijače da fer i sportskim navijanjem u tome daju svoj doprinos.

U dosadašnjih 88 derbja - 28 pobjeda zabilježili su nogometaši Željezničara, jednu pobjedu manje postiglo je Sarajevo, dok su 33 susreta završena bez pobjednika uz gol razliku 114:110 u korist tima s Koševa.

Derbi Sarajevo - Željezničar igrat će se 21. aprila u 20.00 sati a sudit će ga Emir Alečković, s pomoćnicima Emirom Selimovićem i Daliborom Draškovićem.