Danas na programu
0

Susret Olimpik - Sarajevo bez bordo navijača

Sarajevo-x.com
Danas će se na Grbavici sa početkom u 15 sati odigrati odgođena utakmica Premijer lige između Olimpika i Sarajeva. Okršaj sarajevskih klubova bio je na rasporedu u četvrtom kolu, ali je termin pomjeren, jer je u to vrijeme tim sa Koševa igrao evropske utakmice.

Datum odigravanja bio je prolongiran za septembar, ali je i tada odgođen za deseti mjesec. Zbog tragične smrti navijača bordo kluba Vedrana Puljića, čelni ljudi Sarajeva tražili su da se datum sa 11. pomjeri na 13. oktobar, što je rukovodstvo "vukova" prihvatilo.

U današnjem dvoboju za Olimpik neće igrati Muhamed Subašić (nastupa za mladu reprezentaciju), Dragan Jokić (žuti kartoni) i Klimente Nastoski (povreda). S druge strane Janjoš također ima problema oko sastavljanja udarnih jedanaest. Pod znakom pitanja su nastupi Torlaka (povreda koljena ), kao i Hadžića i Ihtijarevića (također povrede).

Udruženej navijača FKS pozvalo je sve pristalice bordo boje da ne prisustvuju utakmici. Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Također mole sve navijače i ljubitelje nogometa da se pridržavaju ovog zahtjeva.

Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu, stoji u sopštenju.