Nogomet
0

Susret delegacije UEFA-e sa predstavnicima NS/FS BiH

FENA
Član Izvršnog komiteta UEFA-e Mathieu Sprengers i direktor Hat-trick programa Andreas Kuhn susreli su se danas u Sarajevu sa, predsjednikom NS/FS BiH Milanom Jelićem, potpredsjednicima lijom Dominkovićem i Sulejmanom Čolakovićem te generalnim sekretarom Munibom Ušanovićem, i razgovarali o realizaciji Projekta Hat-trick.

Projekat Hat-trick obuhvata Program pomoći za redovne aktivnosti, Investicioni program i Program Mini terena.

Također, razgovarano je i o razvoju i unapređenju administracije Saveza i svim drugim vidovima pomoći UEFA-e ovom Savezu.

U narednih 10 dana predstavnici UEFA-e će dostaviti Savezu svoje viđenje ukupne implementacije svih projekata pomoći UEFA-e sa prijedlogom mjera.

Posebu pažnju izazvala je rasprava o spajanju FIFA projekta "Goal" i djela Hat-trick projekta (Investicioni program), te je dat veoma kratak rok za dostavu prijedloga Izgradnje Nogometnog/Fudbalskog centra za sve reprezentacije BiH u Sarajevu (Ilidža) ili će se taj projekt ponuditi Zenici koja je zainteresirana za isti Centar, a čiji prijedlog odgovara po standardima UEFA-e (udaljenost od aerodroma i sl.), saopćeno je iz NS/FS BiH.