Nogomet
0

Susret Čelik - Željezničar je utakmica visokog rizika

FENA
Utakmica koju će sutra na stadionu Bilino polje u Zenici odigrati nogometaši Čelika i Željezničara ocjenjuje se utakmicom visokog rizika, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

"Imajući u vidu dešavanja prilikom odigravanja nekih nogometnih utakmica u proteklom periodu, kada je usljed nezakonitog ponašanja navijača dolazilo do remećenja javnog reda i mira, a time i do ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti građana, MUP ZDK-a će zajedno s organizatorom preduzeti potrebne mjere kako bi se utakmica odigrala u povoljnim sigurnosnim uvjetima i bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana", navodi se.

Za ovu utakmicu bit će angažovane značajne policijske snage, a navijači su upozoreni da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa.

"Policija će spriječiti ulazak na stadion osoba pod utjecajem alkohola ili narkotičkih sredstava i osobama koje se budu ponašale nasilnički. Nedavno odigrana utakmica između NK Žepče i NK Čelik primjer je dobre organizacije, čemu su svakako doprinijeli i navijači fer i sportskim navijanjem i ponašanjem, kao i postupanjem po uputama koje su davali službenici policije i redarske službe", saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Iz NK Čelik koji je organizator utakmice saopćili su da je interesovanje za utakmicu veliko i da su za gostujuće navijače osigurali smještaj na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje.