Serie A
0

FOTO+VIDEO / Susret Catanije i Rome prekinut zbog neuslovnog terena

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
U 18. kolu Serije A Catania je na svom terenu ugostila ekipu Rome. Za Rimljane je bh. reprezentativac Miralem Pjanić zaigrao od prve minute. Utakmica je prekinuta u 63. minuti zbog jake kiše i neuslovnog terena.

Roma je na stadion "Angelo Massimino" stigla s namjerom da odnese sva tri boda. Pokazali su to Rimljani u prvih nekoliko minuta kada su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gol čuvara mreže Catanije. Erik Lamela je na samom otvaranju utakmice isprobao svoj udarac, ali problema za golmana Campagnola nije bilo. Prvu priliku za domaće je u 13. minuti imao Pablo Cezar Berrientos, no njegov šut nije bio precizan.

Iako su igrači Vučice dobro otvorili utakmicu, Catania je ipak uspjela povesti u 25. minuti. Strijelac je bio Nicola Legrottaglie, a asistenciju je upisao Francesco Lodi ubacivši loptu s desne strane u kazneni prostor Rome.

No, vodstvo Catanije nije dugo trajalo. Rimljani su nagrađeni za dobru igru u 28. minuti. Kapiten Francesco Totti je sjajno ubacio iz kornera, a loptu je glavom u mrežu domaćih poslao Daniele De Rossi.

Nakon izjednačujućeg gola, igrači Rome su napravili akciju u kojoj je priliku za gol imao Lamela, no njegov je udarac izblokirao odbrambeni igrač Catanije. Na drugoj strani je odličnu priliku u finišu prvog dijela susreta propustio Alejandro Gomez. Prvo poluvrijeme je završeno pri rezultatu 1:1. Catania i Roma su odigrali zaista zanimljivih 45 minuta.

Nastavak utakmice je donio novu priliku za vodstvo Rome, ali Tottijev udarac iz 55. minute nije završio u mreži Catanije. Domaći su također imali šansu za gol u 61. minuti, ali je Gonzalo Bergessio neprecizno šutirao. Tokom cijelog susreta je padala jaka kiša, a sudija je zbog nepostojanja uslova za igru prekinuo utakmicu u 63. minuti. Kada će ona biti nastavljena, još uvijek nije poznato.