Nogomet
0

Suspenzije u Agentini zbog sumnjivih transfera

Totalsport
Do daljnjeg je bez prava na rad u argentinskom nogometu ostalo desetak lokalnih nogometaša te čak 150 nogometnih menadžera.

Privremenu suspenziju odredila je Argentinska vlada, i to na zahtjev svoje porezne uprave (AFIP), koja je odlučila stati nakraj sumnjivim transakcijama pri igračkim transferima.

U AFIP-u smatraju da krajnje čudni putevi novca između više klubova, među kojima ima i inozemnih, podrazumijevaju utaju poreza i pranje novca. Njegov čelnik Ricardo Echegaray naveo je primjer neimenovanog igrača iz argentinske lige koji je prešao iz domaćeg u domaći klub. Premda mu je ugovor istekao, bez očitog razloga u transfer se uključio jedan čileanski klub s računom u poreznoj oazi na Djevičanskim Otocima, na koji je pak novac pristigao iz jednog računa u SAD-u.

Echegaray je poslao dopis predsjedniku Argentinskog nogometnog saveza Juliju Grondoni te čelnom čovjeku Međunarodne nogometne federacije Seppu Blatteru zatraživši od njih da ne verificiraju ugovore u kojima sudjeluju popisani na "crnoj listi".