Prijateljski meč BiH - Gana
0

Sušić traži formulu uspjeha uz veliki optimizam

Piše: Edin Isanović
Sa treninga reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.ba)
Sa treninga reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.ba)
Nogometna reprezentacija BiH odigrat će danas prijateljski meč sa Ganom. Bit će ovo debi novog šefa državne nogometne selekcije, Safeta Sušića.
Sa treninga reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.ba)
Sa treninga reprezentacije (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.ba)
"U ovaj dvoboj ulazimo sa maksimalnom ambicijom i maksimalnim optimizmom", naglašava Sušić.

Napominje da je atmosfera u svlačionici izvanredna.

"Atmosfera na treningu i izvan njega je odlična, svi iskazuju veliku želju. Igramo protiv jedne od najkvalitetnijih reprezentacija Afrike. Iako rezultat nije toliko bitan, ne želimo izguiti. Ipak, to podrazumijeva kontrolirani rizik. Tako ćemo se i ponašati", kaže selektor.

Iz tabora "zmajeva" stiže ogromna količina optimizma.

"Činjenica je da nas čeka iznimno težak okršaj, no niko od nas ne razmišlja o porazu. Gana je došla do finala Kupa Afrike. Dakle, imaju svoje kvalitete kojih se ne moramo bojati, ali ih moramo iznimno respektovati", apostrofira iskusni Elvir Rahimić.

Svi reprezentativci Gane zaslužuju maksimalan respekt, jer svako od njih dao je doprinos da ekipa ostvari dobar rezultat na nedavno održanom afričkom kupu. Na najvećem bh. stadionu predvodit će ih igrač milanskog Intera, Muntari.

Spuštanje lopte na zemlju prvi je korak prema nametanju naše igre. Kombinatorika, kvalitetna pas igra, temelj je na kojem trebamo graditi našu priču protiv viceprvaka Afrike.To svakako neće biti lako.

Vjerovatni sastav BiH: Hasagić (Begović), Spahić, Nadarević, Berberović, Jahić, Rahimić, Muratović, Pjanić, Misimović, Salihović (Ibišević) i Džeko.

Selektor napominje da je riskantno igrati sa dva špica. Stoga je za očekivati da će u udarnoj postavi istrčati samo jedan napadač - Edin Džeko.

Reprezentacija je u protekla dva dana trenirala u Hrasnici. Kako smo već pisali sve je mnogo drugačije u odnosu na "Ćirinu eru". Igrači mnogo ozbiljnije pristupaju svojim obavezama. Osiguranje na stadionu i oko njega je strožije. Disciplina i maksimalna pristup prioriteti su novog selektora.

"Konačno da je neko podigao disciplinu na veći nivo. Samo nam je to nedostajalo", prošaptao je jedan gospodin koji je posmatrao trening na stadionu Famosa.

Susret između BiH i Gane na rasporedu je u 17.30 sati na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Ulaznice za ovaj meč u prodaji su od danas, po cijeni od 15 (zapad), 10 (istok) i 7 KM (sjever i jug).