Reprezentacija odradila trening
0

FOTO+VIDEO / Sušić: Nijedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hrasnici obavila prvi trening u okviru priprema za posljednja dva susreta D-grupe kvalifikacija za EP protiv Luksemburga i Francuske.

Dolaskom golmana Asmira Begovića i Harisa Medunjanina ekipa je kompletirana, pa je selektor Safet Sušić na raspolaganju imao sve pozvane igrače. Odvojeno je trenirao Kenan Hasagić, koji bi zbog povrede mogao da propusti meč s Luksemburgom.

"Hasagić je povrijeđen, trenira odvojeno i upitan je njegov nastup u meču s Luksemburgom. Naš ljekarski tim učinit će sve da ga pripremi za utakmicu", kazao je Sušić uoči treninga.

Selektor bh. tima još jednom je kazao da kompletan stručni štab trenutno razmišlja samo o utakmici s Luksemburgom, koja je za njega mnogo bitnija od meča s Francuzima.

"Ne smije biti opuštanja jer nijedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra. Očekujem težak meč protiv ekipe koja će se vjerovatno braniti sa devet igrača. Već su napravili nekoliko iznenađenja, a mi moramo učiniti sve da protiv nas ne naprave senzaciju. Nadam se da ćemo probiti njihov bedem i pronaći rješenje", kazao je Sušić.

Najavio je ofanzivnu igru od prve minute.

"Sigurno je da ćemo igrati ofanzivno, vjerovatno kao nikad do sada. Bitno je da postignemo gol u prvom poluvremenu i već tada riješimo pitanje pobjednika", istaknuo je selektor bh. reprezentacije.

Mladi veznjak bh. tima Miralem Pjanić također je podvukao važnost susreta s Luksemburgom navodeći da su i ostali igrači okrenuti samo tom cilju.

"Trenutno razmišljamo samo o Luksemburgu. Moramo odigrati odgovorno i pobjedom osigurati baraž. Svi smo u dobroj formi, atmosfera je odlična i vjerujem da ćemo uz podršku navijača u Zenici slaviti pobjedu", kazao je Pjanić.

Susret BiH - Luksemburg na rasporedu je u petak na stadionu "Bilino polje" u Zenici, dok četiri dana kasnije bh. nogometaši gostuju Francuskoj u Parizu.

Dva kola prije kraja BiH zauzima drugo mjesto u D-grupi kvalifikacija sa bodom zaostatka za vodećom Francuskom.

Vezani članci