Novi igrač kluba
94

Sušić: Nemam pritisak u Sarajevu, ne razmišljam o povratku u reprezentaciju

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Novi nogometaš Sarajeva Tino Sven Sušić u prvom intervju za zvaničnu stranicu kluba istakao je da se odlično osjeća u novoj sredini te da se nada kako će njegov klub odbraniti titulu prvaka u BiH.
Sušić je rekao da ne osjeća pritisak u Sarajevu jer je, kako kaže, puno iskusniji sa 28 godina, a dodao je također da je svjestan veličine kluba u koju je došao i da nijedna ponuda koju je dobio nije bila dobra kao ona od Sarajeva.

"Amidža mi je igrao u Sarajevu, on je legenda kluba i ja znam da je Sarajevo veliki klub i pored toga što sam imao druge ponude, nijedna nije bila ni blizu interesantna kao ponuda Bordo tima. Pratio sam rezultate, nisam baš gledao utakmice ali sam se zanimao za prvenstvo i vidio sam da su prošle godine osvojili duplu krunu. Nemam pritisak i vjerujem da ću se uklopiti u ekipu, kada sam bio mlađi imao sam taj neki pritisak, ali sada u 28. godini nemam pritisak", kazao je Sušić.

Sušić je nakon toga rekao da je odlično prihvaćen u ekipi te da mu odgovara način rada trenera Vinka Marinovića koji voli da njegove ekipe imaju posjed lopte.

"Zna se šta derbi predstavlja i svima je ta utakmica jako bitna, bitnija od ostalih, to je meč u kojem se treba dati 200 posto jer svi očekuju pobjedu. Znam da smo izgubili zadnja dva derbija i nadam se da ću pomoći da u trećem pobijedimo. Svi su me dobro prihvatili u ekipi, dobro se trenira i ekipa je dobra, zadovoljan sam što sam u Sarajevu i od prvog dana nije bilo nikakvih problema. Odgovaraju mi treninzi, radimo dosta na posjedu i treniramo puno s loptom, a to je ono što meni odgovara", ističe veznjak Sarajeva.

Za kraj, Sušić je rekao da trenutno ne razmišlja o reprezentaciji BiH i da mu je najbitnije da igra dobro u novom klubu.

"Sviđa mi se što se teži igri, pokušavamo igrati od noge do noge i to je ono što vježbamo na treningu. Ne razmišljam o povratku u reprezentaciju, najbitnije mi je da igram dobro u Sarajevu, da pružim što bolje partije i da na kraju osvojimo titule. U reprezentaciji ima stvarno dobrih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima i za sada se ne nadam tome", dodao je Sušić.