Afrika na Koševu
0

Sušić izvodi početni udarac na "Svjetskom prvenstvu"

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Fotoservis)
Safet Sušić (Foto: Fotoservis)
U subotu u podne na terenima atletskog centra na Koševu zvanično će biti otvoren fudbalski turnir za dječake "Više od igre-korak bliže" na kojem će 16 ekipa nogometnih škola nastupiti u dresovima reprezentacija koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Početni udarac na otvaranju turnira prema najavi organizatora izvest će selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, dok bi početni udarac na finalu turnira koje se igra sljedeće sedmice trebao izvesti legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Vahidin Musemić.

Dječaci rođeni 2001. godine iz više sarajevskih nogometnih škola kao i iz Kiseljaka igrat će podijeljeni u grupe i nositi dresove reprezentacija koji približno odgovaraju dresovima njihovih klubova. Tako će dječaci iz "Željine" škole biti u dresovima reprezentacije Italije, bordo dresove "Sarajeva" dječaci iz ove škole u subotu će zamijeniti bordo dresovima Portugala, dječaci iz Kiseljaka bit će u dresovima Francuske, škola "Bubamara" imat će dvije ekipe, jednu u dresovima Engleske dok će druga predstavljati Španiju...

Kako su kazali organizatori, cilj je na jednom mjestu okupiti veliki broj djece i dati im priliku da bar na trenutak uživaju u atmosferi jedne velike svjetske nogometne smotre. Dječacima će mnogo značiti da nastupe u dresovima reprezentacija koje učestvuju na Svjetskom prvenstvu. Svaka ekipa mogla je prijaviti po 11 igrača, tako da se u subotu na Koševu očekuje veliki broj igrača i posjetilaca.

Za ovaj vikend igrat će se "grupna" faza "Svjetskog prvenstva" dok će se sljedeći vikend oni koji prođu dalje susresti u utakmicama četvrtfinala, polufinala, finala i utakmici za treće mjesto. Utakmice će se igrati u terminima od 9 do 18 sati. Dresove su obezbijedili sponzori i svi će ostati u trajnom vlasništvu dječaka koji će igrati na turniru.

Vezani članci