Nogomet
32

Sušić i Dupovac osvojili Superkup Moldavije: Polako skupljamo trofeje sa Sheriffom

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Amer Dupovac i naš reprezentativac Mateo Sušić osvojili su novi trofej sa Sheriffom iz Tiraspola, a to je Superkup Moldavije. U razgovoru za portal Klix.ba su izrazili zadovoljstvo svojim četvrtim zajedničkim trofejem.

"Ovo mi je četvrti trofej sa Sheriffom, Amer i ja ih skupljamo polako. Naravno, lijepo je svaki put kad se osvoji nešto, dugo sam u klubu kao kapiten i osjećaj je na visokom nivou, ipak sam taj koji podiže trofej. Bez obzira što se radi o Superkupu, trofej je trofej, svaki je bitan", izjavio je Sušić.

Da li će i dalje nositi dres Sheriffa, još uvijek nije sigurno.

"Zasad ostajem ovdje, tako kažem svake godine. Međutim sve je otvoreno, volio bih otići u neku od najboljih pet liga, ali ponude koje su stigle nisu bile zadovoljavajuće. Ljudi u Sheriffu žele da ostanem i produžim ugovor", rekao je bh. reprezentativac.

Reprezentacija BiH će se narednog mjeseca okupiti i započeti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sušić bi trebao ponovo biti među Zmajevima nakon što je osvojio Kirin kup u Japanu.

"Teško je očekivati poziv, nisam igrač poput Džeke i Pjanića, ali bi bilo lijepo kada bih ga dobio. To bi bio pokazatelj da sam se dokazao selektoru i njegovim saradnicima. Ako dobijem poziv bit ću sretan, a ako ne dobijem, neću biti tužan", jasan je bio Sušić.

Bivši kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac također ima četiri osvojena trofeja s moldavskim klubom.

"Ovo je već četvrti trofej koji sam osvojio sa Sheriffom. Uvijek je lijepo osvajati trofeje, nadam se da će ih biti još mnogo u mojoj karijeri", kazao je Dupovac.

Zbog nezadovoljavajuće minutaže bi mogao promijeniti sredinu.

"Ugovor sa Sheriffom imam još godinu dana, ali postoje neke opcije da promijenim sredinu jer nisam zadovoljan minutažom. Vidjet ćemo šta će biti od svega", završio je Dupovac.