Prijateljski meč
109

Sušić debitovao za Sarajevo u remiju protiv kazahstanskog Tobola

N. K.
Tino Sven Sušić (Foto: FK Sarajevo)
Tino Sven Sušić (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva danas su odigrali treću prijateljsku utakmicu u okviru priprema u Antaliji protiv Tobola, a susret je završen rezultatom 0:0.

U početnom sastavu Bordo tima igrali su Kovačević, Šerbečić, Dupovac, Hodžić, Salčin, Oremuš, Miličević, Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović.

Nakon šest minuta igre viđena je prva prilika na utakmici. Tobol je zaprijetio iz prekida, a nakon udarca jednog igrača kazahstanske ekipe lopta je otišla preko gola. U 13. minuti prvi udarac ekipe Sarajeva u okvir gola. Nakon ubačaja Miličevića sa desne strane, pokušaj glavom Ahmetovića, ali je golman Tobola odbranio. Na sljedeću priliku čekalo se do 26. minute. Rahmanović i Tatar su lijepo kombinovali, ali nakon šuta Rahmanovića s 15-tak metara lopta završava u rukama golmana kazahstanske ekipe. Par minuta kasnije, nakon pasa Velkoskog, Rahmanović se našao u izglednoj prilici pred golom Tobola, ali se rezultat nije mijenjao. U 33. minuti Velkoski i Rahmanović su ponovo lijepo kombinovali, ali lopta nakon udarca Rahmanovića sa udaljenosti od 20 metara odlazi preko gola. Do kraja prvog poluvremena nije više bilo izglednih prilika te se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je započelo u sastavu: Kovačević, Dupovac, Miličević, Šabanović, Salčin, Sušić, Oremuš, Rahmanović, Tatar, Jukić i Handžić.

Na prvu priliku u drugom poluvremenu čekalo se do 53. minute kada se nakon ubačaja Salčina i nespretne reakcije golmana Tobola u prilici našao Handžić, ali njegov udarac na gol liniji blokira jedan defanzivac kazahstanske ekipe. Priliku za igru u nastavku su dobili Cruz, Đokanović i Mustedanagić. Pet minuta kasnije slobodan udarac za ekipu Sarajeva. Handžić je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. U 62. minuti susreta udarac jednog igrača Tobola iskosa sa lijeve strane, ali lopta završava iznad gola Kovačevića. Novi pokušaj Handžića u 66. minuti susreta, šutirao je sa 20 metara, ali bez većih opasnosti po gol Tobola. U 80. minuti susreta Handžić pronalazi Jukića na 20 metara od gola, ipak nakon njegovog udarca, lopta završava u rukama golmana Tobola. Do kraja meča nije bilo promjena.

Vrijedi izdvojiti da je za Bordo tim prve minute upisao najveće zimsko pojačanje Tino Sven Sušić.